Coaching en psychotherapie
Adolescenten en Volwassenen
Sigrid Staquet

Na mijn studies bio-ingenieur, werkte ik gedurende 4 jaar als wetenschappelijk medewerker aan de KULeuven in het kader van een doctoraat in de biomedische wetenschappen. 

Vervolgens gaf ik 13 jaar wiskunde in het secundair onderwijs.   Wat me hier vooral boeide waren de leerlingen.  Wat maakt dat die jongere het niet kan opbrengen om te doen wat van hem verwacht wordt?  … Ik ontdekte dat ik een hart had voor jongeren, vooral voor diegenen die om sociale of emotionele redenen uit de boot dreigden te vallen. 

In 2000 begon ik aan de opleiding voor 'European counselor for high ability' (ECHA) aan de UA en begeleidde ik  voornamelijk studenten met faalangst en studiegerelateerde problemen.

Mijn belangstelling voor diepmenselijke innerlijke emotionele zorg groeide , ook voor volwassenen.   


Ik volgde een langdurige opleiding gestalttherapie,  een opleiding contextuele hulpverlening, geweldloos verzet en nieuwe autoriteit  (Haim Omer) en een coaching opleiding.  Daarnaast volgde ik bijscholingen in familieopstellingen (Hellinger) en mindfulness. 
Ik blijf me voortdurend bijscholen en volg op regelmatige basis intervisie en supervisie. 


Sinds 2011 verwerf ik credits aan de faculteit psychologische wetenschappen aan de KULeuven.

In de loop der jaren vonden steeds meer volwassenen de weg naar mijn praktijk, na doorverwijzing door huisartsen en via mond aan mond reclame.   Ook voor hen kreeg ik een groot hart. 

In 2009 richtte ik mijn huidige praktijk op.  Hier begeleid ik hoofdzakelijk psychische en emotionele groeiprocessen van volwassenen en jongeren.